fredag den 27. december 2019

Noget i vandet af Catherine Steadman

Forfatter: Catherine Steadman, Titel: Noget i vandet, Orig. titel: Something in the Water, Forlag: Memoris, Udgivelse: 2018 (denne 2019), Oversat af Rasmus Hastrup, 350 sider

Bogen er et anmeldereksemplar af forlaget Memoris.

Hvorfor læser jeg den?
Jeg havde ikke hørt om bogen, da forlaget Memoris kontaktede mig og spurgte om jeg havde lyst til at læse den, men der skulle ikke meget research til at finde ud af, at bogen har været anmeldt meget positivt i USA, og da den lød spændende, sagde jeg selvfølgelig ja tak til at modtage et eksemplar.

Hvad handler den om?
Erin og Mark er tæt på at være det perfekte par; de har et dejligt hjem, de har begge spændende jobs og så skal de giftes. Men da Mark mister sit job, sætter det parret i en ny situation, hvor økonomien bliver strammere og de må ofre en del af det privilegerede liv de fører. På bryllupsrejsen finder de en taske, som efter deres nye situation, virker til at kunne løse alle deres problemer. Valget om at beholde tasken og dens indhold kommer dog til at ændre deres liv markant, og det bliver svært at se en vej tilbage igen.

Hvad synes jeg så om bogen?
'Noget i vandet' var en god læseoplevelse. Det er begrænset hvor mange thrillere jeg læser, men når jeg gør, tænker jeg ofte at jeg burde læse flere. Denne bog sætter virkelig mange spørgsmål igang i hovedet på læseren, og selvom jeg tror jeg ville have gjort mange ting anderledes end Erin og Mark, så kan jeg godt sætte mig ind i det dilemma, de sættes overfor.

Det er enormt nervepirrende læsning, særligt i tiden efter bryllupsrejsen, hvor parret kommer til at betale en høj pris for det valg de har truffet. Man kan næsten mærke den efterfølgende paranoia og frygt for det der kan ske. Ingen thriller uden nogle 'twist and turns', og denne bog tager da også nogle drejninger, nogle mere uventede end andre. Hvor starten af bogen både er pirrende og får en til at ville læse videre for at finde ud af hvordan denne situation er opstået, ja så afslører den måske også lidt for meget om hvad der venter. Det var både godt og skidt, for det gav en ret original start på bogen, men fik mig også til at tænke i de baner, som i sidste ende måske burde være det største twist. 

Men alt i alt en virkelig spændende fortælling, som er et godt bud på en læseoplevelse til juleferien, som kan holde hjernen lidt i gang.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar