lørdag den 21. december 2019

Harry Potter 1-3 af J. K. Rowling


Jeg har sat mig for at genlæse Harry Potter-serien, da det er utrolig mange år siden, at jeg har læst den. Udover dette, har jeg blot læst hele serien en enkelt gang, og jeg kan tydeligt mærke under genlæsningen, at filmene har sat deres præg på min hukommelse. Dette har gjort det ekstra morsomt at genlæse bøgerne, da der var en masse detaljer, som var forsvundet ud af min hukommelse.

Harry Potter og De Vises Sten
209 sider
Bogen hvor Harry Potter opdager, at han ikke er en helt almindelig dreng, og at verden ikke er en helt almindelig verden, men at der er fyldt med magi overalt. Harry Potter får en pause fra hans onkel og tante, og oplever sit første år på skolen Hogwarts. Her bliver han klogere på den magiske verden, som han er en del af, samt hans døde forældres triste skæbne.

Man kan jo ikke andet, end at holde af denne første fortælling, som sætter rammerne for det univers vi alle elsker. Bogen er skrevet i et let sprog, med et godt flow, som gør, at alle kan læse med. Harry Potter er stadig et barn, og dette afspejles fint i denne første bog, som hverken er for dyster eller trist. Alt i alt blev jeg glad af at læse dette hyggelige eventyr, men glæder mig samtidig til at komme til de senere bøger, med mere tyngde og dybde.

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer
339 sider
Bogen hvor Harry Potter møder husalfen Dobby, som advarer ham om at tage tilbage til Hogwarts til skolestart, da han vil være i fare. Harry nægter dog at følge rådet, og tager til Hogwarts sammen med Ron, i et alternativt transportmiddel, da de på mystisk vis ikke kan benytte Perron 9 3/4. På denne måde starter skoleåret hektisk, og bliver ikke mindre hektisk, da elever begynder at blive angrebet, og der går rygter om at Hemmelighedernes Kammer, som skjuler et frygteligt væsen, er blevet åbnet.

Det var dejligt at komme tilbage til Harry Potters univers, hvor man, samtidig med Harry, hele tiden bliver en smule klogere på den magiske verden. Det er endnu en letlæst bog, dog er denne bog lidt langsommere om at nå til sagens kerne. Og da den gør, virker løsningen en anelse for let.

Harry Potter og Fangen fra Azkaban
408 sider
Bogen hvor Harry Potter stifter bekendtskab med Dementorerne, som normalt vogter trolsmandsfængslet Azkaban. Dementorer vogter Hogwarts da den farlige Sirius Black er stukket af, og det frygtes, at han vil opsøge Harry Potter. Mødet med dementorer får Harry til at genleve sin mors skrig, den nat hun blev myrdet, og derved gør dementorerne det svært for Harry at færdes nær dem. I løbet af skoleåret finder han ud af, at Sirius Black spillede en stor rolle i hændelsen der fandt sted den nat hvor Voldemort dræbte Harrys forældre. 

Fortællingen om Harry Potter begynder så småt at få lidt flere lag, idet man bliver klogere på Harrys forældre, særlig hans far James, og hans fortid. Der kommer uvenskab i den lille trio, Harry, Ron og Hermione, og Hermione befinder sig nærmest i en stress-tilstand i størstedelen af bogen. Det giver karaktererne lidt mere dybde, og på trods af, at fortællingen stadig omhandler tre børn, kan man mærke, at der er en udvikling igang. Vi ser også en anden side af Snape, og jeg ser kun frem til, at denne opbygning fortætter i næste fortælling.

Jeg ser frem til at få læst de næste fire bøger i serien, hvor karaktererne udvikler sig og fortællingen bliver mere kompliceret og mere dyster!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar