søndag den 17. november 2019

Bogforum 2019

Det er nok ikke gået manges næse forbi, at der har været Bogforum i weekenden. Jeg tilbragte min lørdag derude og havde en virkelig skøn dag. Der var, som altid, mange mennesker, men jeg synes faktisk at det var overskueligt. Lige da jeg ankom var der en meget lang kø for at komme ind i hallen, men det gik forholdsvist hurtigt, og da jeg først var kommet ind, fordelte folk sig hurtigt rundt på de store arealer, og man kunne fint komme frem. Indgangen var flyttet i forhold til de forrige år, så man skulle igennem børneområdet for at komme ind i de store haller, og det synes jeg faktisk fungerede ret fint.


Jeg brugte de første timer på at gå rundt og danne mig et overblik over de mange stande, og de mange gode bøger, samt få lidt frokost. Det første forfatter-interview jeg overværede var Patrick Ness i samtale med Anita Brask Rasmussen. Jeg er som udgangspunkt ikke så vild med Lindhardt & Ringhofs scene, som altid står i midten af standen. Der er altid nogle virkelig interessante navne på, så det tiltrækker så meget publikum, at standen bliver for lille og det hverken er til at komme frem og tilbage. I dette tilfælde formåede jeg dog at komme lige da et andet interview var slut, og det var derfor muligt for mig, at få en rigtig fin ståplads med god udsigt.
Patrick Ness var meget velformuleret og enormt humoristisk. Han fortalte om sin serie 'Chaos Walking', som jeg ikke har læst, men også generelt om sit forfatterskab. Jeg synes det var spændende at høre ham, men samtidig føltes dette interview ekstremt kort, så man nåede ikke at komme så langt før det var overstået. 


Næste punkt på listen var Erling Jepsen. Han er for nyligt udkommet med andet bind i hans serie 'Familiehemmeligheder'. Her kom jeg lidt for sent, og selvom det var ved en af de lidt større scener, var der bugnende fuldt. Jeg stillede mig nede bagved, men da der jo foregår rigtige mange sideløbende interviews rundt omkring, var lyden fra et andet interview bagved ret generende i forhold til dette. Det var lidt ærgerligt, da jeg kunne se at det også generede en stor del af publikum længere fremme. Men man kunne da, med lidt koncentration, høre hvad der blev sagt på scenen. Som altid er Erling Jepsen lun og rar at lytte til, og han forstår at holde lytteren fanget af sine fortællinger fra sin opvækst. Nu har jeg efterhånden hørt mange interviews af Erling Jepsen i forbindelse med hans udgivelser, og jeg tænkte over denne gang, at interviewerne næsten altid stiller ham de samme spørgsmål. Det gør selvfølgelig at jeg også har hørt de samme svar en del gange, hvilket er lidt ærgerligt, men ærlig talt så kunne jeg lytte til Erling Jepsen i timevis.


Jeg smuttede fra interviewet lidt før det var færdigt, da jeg rigtig gerne ville nå ned til Comics scenen og høre om 'Valhalla'-serien og 40-året for udgivelsen af første bind. Her sad både Peter Madsen, Henning Kure og Per Vadmand og fortalte om hvordan de udarbejdede serien, hvad det havde betydet for dem, og tanker om den succes det blev. Det var virkelig interessant at lytte til, og mens jeg andre år har hørt interviews med Peter Madsen, har jeg aldrig hørt fra Henning Kure og Per Vadmand, så det var rigtig interessant. Og jeg fortyder nok lidt at jeg ikke havde taget en Valhalla-udgivelse med mig, som jeg kunne få signeret af de tre herrer. 


Efter dette blev jeg i området, da Pénélope Bagieu, som har skrevet og tegnet 'Skamløs' og nu er aktuel med en to'er, kom op på scenen. Jeg er ret overbevist om, at det ikke stod på programmet oprindeligt, det var ihvertfald en glædelig overraskelse. Hun virkede simpelthen så sød og velformuleret, og fortalte om flere af de biografier, som fremgår af 'Skamløs 2'. Man kunne derefter få signeret en bog af hende, og den mulighed følte jeg ikke lige, at jeg kunne gå glip af. Hun tegnede Nellie Bly i min bog, som er en af de portrætterede kvinder i 'Skamløs 2'.Det allersidste forfatter-interview jeg så, var Tobias Stenbæk Bro der blev interviewet af Lene Møller Jørgensen om sin serie 'Et varsel om storm'. Han er aktuel med andet bind i serien, og da jeg tidligere på dagen havde købt første bind, glædede jeg mig meget til at høre ham fortælle om serien. Det var en virkelig god samtale, og jeg fik en rigtig god fornemmelse af hvor velstruktureret denne serie er. Tobias Stenbæk Bro har en baggrund indenfor journalistik og middelalderhistorie, samt en hobby indenfor rollespil, og bruger det i hans forfatterskab. Jeg havde besluttet mig for at købe 'Væddermændenes nat' inden jeg tog hjemmefra, da jeg har hørt så meget godt om den, men dette sidste interview fik mig kun til at glæde mig endnu mere til at komme igang med bogen.


Jeg synes simpelthen det var sådan en skøn dag! Jeg lyttede til nogle rigtig interessante forfatter-interviews, og havde samtidig fin tid til at vandre rundt og tjekke bøger ud. Jeg købte en bunke bøger med hjem, som jeg er ovenud begejstret for, og har haft lyst til at gå igang med dem alle på én gang. Det har jeg dog ikke gjort, men har læst den grafiske fremstilling af 'Lotteriet', påbegyndt 'Mickey's Craziest Adventures' og påbegyndt 'Væddermændenes nat'. 


Hvis I har været afsted, havde I en god dag på Bogforum?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar