lørdag den 26. oktober 2019

Deweys Readathon efterår 2019 - En løbende opdatering

Som beskrevet i det forrige indlæg, så detager jeg i dette efterårs Deweys Readathon, som starter om få minutter! Det var i sidste øjeblik at jeg fik min læsestak på plads, da jeg lige har været et smut forbi biblioteket, og lånt nogle virkelig spændende titler. Min stak er temmelig stor, og jeg har ingen ambitioner om at læse alt, det skal mere ses som en inspirationsstak, så jeg ikke skal stå ubeslutsom overfor min bogreol i løbet af dagen.

Jeg har endnu engang gået efter temaet 'hyggelig uhygge', som gælder for de fleste titler i bunken. Der er både en tegneserie og en graphic novel iblandt, en novellesamling og 3 romaner.


Titlerne er som følger:
 • På sporet af Dracula af Dany & Ives H
 • Døden lurer af Agatha Christie
 • Thornhill af Pam Shy
 • Fuglene og andre fortællinger af Daphne Du Maurier
 • Og havet var vores himmel af Patrick Ness
 • The Picture of Dorian Gray af Oscar Wilde
Men den allerførste bog jeg vil kaste mig over, vil være Belgravia af Julian Fellowes, som jeg kun mangler de sidste 100  sider af.

Jeg vil løbende opdatere dette indlæg, som læsningen skrider fremad. I skal være velkomne til at smide en kommentar.

Rigtig god læsning til de andre deltagere!

14:00 - Klokken blev 14 og nu er vi officielt igang. Som skrevet før, så starter jeg ud med at færdiglæse Belgravia, som jeg mangler omkring 100 sider i.

16:15 - Jeg var lidt bagud fra start, så jeg startede ud med lige at følge op på de mange andre deltagere i blogland. Og en lille halv time efter start, var det eneste jeg havde startet op chipsene! Men nu er jeg netop blevet færdig med Belgravia, og den var altså bare rigtig god! Jeg mener dog godt, at den kunne have været lidt kortere, da en større del af fortællingen var lidt stillestående i midten. Men alt i alt en virkelig hyggelig bog!


Jeg tror at jeg vil gå igang med 'Thornhill' nu. Jeg havde egentlig tænkt, at den ville være god ud på de mørke aftentimer, men jeg er simpelthen vildt spændt på at læse den. Det er en graphic novel, som både består af hele siders tekst, men hovedsagligt af helsides-illustrationer.

18:29 - Jeg har netop vendt sidste side i Thornhill. Fortællingen var god, men også virkelig trist! Illustrationerne var lige tilpas creepy, uden at være vildt uhyggelige.


Næste bog bliver 'Døden lurer' af Agatha Christie. Jeg har egentlig læst en del Agatha Christie her på det seneste, men tror lige jeg kan klare en mere. Fortællingerne er korte og oftest ret hyggelige og spændende, så de passer perfekt til sådan et læsedøgn. Men inden jeg går igang med en ny bog, skal jeg lige rundt og se hvordan det går hos de andre læsere.

19:32 - Nå, nu vil jeg gå igang med 'Døden lurer', her efter en lille tiltrængt pause.

20:41 - Er kommet igang med Agatha Christie, men må sige at mit fokus er alle mulige andre steder lige nu. Så har foretaget mig lidt andre ting for at kunne læse lidt mere fokuseret igen.

22:47 - Må erkende at læsningen har været meget sløv her til aften. Har spist sen aftensmad, været optaget af alt muligt andet, og læst en smule. Og nu er trætheden kommet rullende indover mig, efter at jeg ikke fik sovet så mange timer i nat. Så jeg vil nu gøre mig klar til min seng, og læse videre derfra, og formentlig falder jeg i søvn inden længe. Læsningen og opdateringen af dette indlæg forsvinder imorgen igen.


07:01 - Så er jeg oppe igen. Læste ganske kort tid igår inden jeg faldt i søvn. Mens mit læsefokus ikke rigtig var til stede igår aftes, er der vendt tilbage før fuld kraft her til morgen, så jeg er fortsat med 'Døden lurer', som er ganske spændende! 

8:34 - Sidste side i 'Døden lurer' er vendt. Det var et temmelig kompliceret plot, men den var virkelig god!  Og nu er det tid til noget morgenmad!

8:54 - Jeg vil nu gå i gang med tegneserien 'På sporet af Dracula'.

9:39 - Nu er tegneserien læst, og jeg må indrømme, at jeg synes den var ret dårlig. Fortællingen var meget komprimeret, og der var lidt for mange nøgne damer, til at jeg rigtig kunne tage det alvorligt. Dog synes jeg at illustrationerne fra historiske steder i Rumænien var ganske fine og stemningsfyldte. Men det var så også det eneste...


Nu vil jeg gå igang med 'Og havet var vores himmel' af Patrick Ness, som måske bliver den sidste bog for dette readathon.

11:05 - Der er noget ved fortællingen der ikke rigtig fanger mig. Jeg er ikke kommet særlig langt i den, så det kan være, at jeg ville blive fanget af den, men jeg har alligevel valgt at stoppe med læsningen af den. Vil hellere læser noget, som interesserer mig nu og her. Så jeg kaster mig istedet over den korte fortælling 'Fuglene'.

13:02 - Tiden har ramt 13, og readathon er forbi (bemærk, at det slutter kl. 13 grundet at der blev skiftet til vintertid i nat). Jeg har fået læst 'Fuglene' og har læst videre i de andre fortællinger af Daphne Du Maurier, som bogen også indeholder. Jeg kan virkelig godt lide skrivestilen, hvad jeg før har konstateret, og må simpelthen have læst noget mere fra forfatterens hånd.


Det har været rigtig hyggeligt og afslappende at deltage i readathon, hvor jeg ikke har skulle tænke på andet end min læsestak i et døgn. Jeg har fået læst en hel del af det jeg gerne ville, status er følgende:

Jeg har fået læst
 • De sidste 100 sider af 'Belgravia' af Julian Fellowes
 • Thornhill af Pam Shy, som er en graphic novel
 • Døden lurer af Agatha Christie
 • På sporet af Dracula af Dany & Ives H, som er en tegneserie
 • De første to fortællinger 'Fuglene' og 'Ikke efter midnat' i 'Fuglene og andre fortællinger' af Daphne Du Maurier
Det har alt i alt været nogle gode læseoplevelser, og jeg skal helt sikkert have læst de andre tre fortællinger af Daphne Du Maurier.

12 kommentarer:

 1. JEg glæder mig til at følge med :D

  SvarSlet
 2. Rigtig god fornøjelse! Elsker temalæsningen ;)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og det passer så godt til årstiden :)

   Slet
 3. Wow, en fantastisk bogstak :) Jeg har også Fuglene og Oscar Wilde ventende i bogreolen, så jeg glæder mig til at høre din mening om dem :) hav et dejligt readathon!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også meget, at jeg når at læse dem! Oscar Wilde har ventet alt for længe i bogreolen!

   Slet
 4. Lyder, som som du er kommet godt igang. Fortsat god læselyst:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går virkelig fint. Det er skønt at dykke ned i en masse spændende bøger!

   Slet
 5. Hehe, jeg havde egentlig tænkt først, at der så var en time mere til læsning, men sådan fungerer det selvfølgelig ikke, når det ikke er alle lande, der skifter denne weekend :D

  Hyggeligt at læse med!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kunne have været smart, men det har de taget højde for. Jeg trængte egentlig også til en lur, så det passede mig meget fint :)

   Slet
 6. Well done! Jeg fik fluks lyst til pandahoveder 😁.

  SvarSlet