mandag den 16. september 2019

At rejse med let bagage af Tove Jansson

Forfatter: Tove Jansson, Titel: At rejse med let bagage, Orig. titel: Resa med lätt bagage, Oversat af: Agnete Dorph Stjernfelt, Forlag: Gyldendal, Udgivelse: 1987 (denne 2018), 208 sider

Hvorfor læser jeg den?
Jeg fik denne lille fine bog i julegave af min søster sidste vinter, og da jeg i sommers rejste til Rom, passede den lille størrelse perfekt til min 'lette bagage'.

Hvad handler den om?
Bogen indeholder en række noveller hvor folk rejser til nye steder, flytter ud af gamle mønstre eller blot længes efter forandring. Alle har de det til fælles, at de rykker sig, om det så er fysisk eller psykisk.

Hvad synes jeg så om den?
Jeg forventede at denne bog indeholdt nogle gode små fortællinger, men jeg fik endnu mere end det. Det var ikke blot god underholdning, de små noveller fik mig både til at tænke og undre mig. Hver fortælling rummer så meget mere end hvad der står skrevet, og det er lang tid siden, at jeg har nydt noveller på den måde.

Fortællingen skal virke troværdig, trods det korte format, samt have en historie at fortælle, som kan gives på det begrænsede antal sider. Og det synes jeg bare Tove Jansson gør så godt her, det fungerer virkelig.

Jeg er blevet meget opsat på, at læse hendes to korte bøger 'Sommerbogen' og 'Billehuggerens datter'. Egentlig ville jeg vildt gerne læse flere noveller fra hendes hånd, men der er vist ikke udgivet andre samlinger.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar