lørdag den 27. juli 2019

Halvårlig status på læsemål for 2019


Vi er over halvvejs igennem 2019 (hvor bliver tiden af!), og det er på tide at følge lidt op på, hvordan det egentlig går med de læsemål jeg satte mig selv først på året.
Status er følgende:

Gør bunken af ulæste bøger på reolen mindre
 • Jeg holder minutiøst øje med hvor mange bøger der kommer ind på mine reoler, og hvor mange der bliver læst. Ved årets begyndelse havde jeg den nette sum af 47 ulæste bøger på hylderne. Mine tal siger mig, at jeg lige nu har 47, så jeg har altså formået at holde dette tal stabilt. Så må vi se, om jeg kan få det reduceret en anelse i løbet af det andet halvår.
 • Herudover havde jeg udvalgt 5 specifikke titler fra de ulæste bøger, som jeg gerne ville nå at læse i løbet af året. På nuværende tidspunkt, har jeg ikke læst nogen af dem, hvilket jeg burde få gjort noget ved, da det er 5 spændende titler (måske lige på nær 'Hulernes sang', den frygter jeg lidt, men håber på det bedste). Titlerne er:
  • Greven af Monte Cristo af Alexander Dumas
  • Røverbruden af Margaret Atwood
  • Jacob de Zoets tusind efterår af David Mitchell
  • Hulernes sang af Jean M. Auel
  • Peter Pan af J. M. Barrie

Læs flere bøger end sidste år
 • Der er ingen tvivl om, at jeg i det første halve år, ikke har fået læst så meget, som jeg havde troet jeg ville. Men på den anden side, har jeg læst når jeg har haft lyst, så på den måde er det hele jo nok som det skal være. Sidste år læste jeg 39 bøger.  På nuværende tidspunkt har jeg læst 19 bøger, og vi er over halvvejs i året. Jeg har på fornemmelsen, at jeg kommer til at læse mere med efterårets komme, men nu må vi se. 

3x3 udfordringen
 • Her mangler jeg også lidt for at komme i mål. De tre udfordringer lød:
  • Fortsæt i tre bogserier
  • Genlæs tre bøger
  • Læs tre bøger som ikke er fra Europa eller Nordamerika
 • Af bogserier har jeg fortsat serien 'Tågespind' (og startet den, men altså, det hele tæller vel med) og det er det. Af genlæsninger har jeg både læst 'Snebarnet' og 'Iagttagelserne'. 'Snebarnet' en fantastisk læseoplevelse, 'Iagttagelserne' en mere lunken en af slagsen. Af bøger, som hverken er fra Europa eller Nordamerika står det sløjt til. Der må jeg oppe mig lidt.

Så ja, det går stille og roligt fremad og jeg hygger mig med det. 

Hvis I har læsemål for året, er I godt med?

5 kommentarer:

 1. Sikke nogle gode læsemål, du har sat dig! :)
  Et af mine mål er at læse flere klassikere, hvilket jeg stadig prøver at få gjort. Derudover vil jeg gerne læse lidt flere digte, det prøver jeg også stadig at få med i læsningen :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, digte er noget jeg ikke rigtig har beskæftiget mig med. Men klassikere derimod er blandet ind i min læsestak. Ofte er det jo bøger fra en anden tid, som dermed kræver lidt mere koncentration, men jeg synes virkelig at jeg har haft nogle gode oplevelser med flere. Jeg kan anbefale at kaste dig over Charlotte Brontë, Jules Verne eller Jane Austen, som er forfattere jeg har været meget glad for at læse, og som hver har klassikere i deres repertoire :)

   Slet
  2. Du har helt ret, og ofte kræver klassikere lidt tilløb. Det er en skam, for mange gange er klassikere nogle af de bedste læseoplevelser!
   Jane Austen står også på min liste over yndlings forfattere og "Jane Eyre" af Charlotte Brontë er en af mine favoritter. Jules Verne har jeg derimod ikke læst noget fra - tak for anbefalingen! :D

   Slet
 2. Spændende læsning :)

  Mine læsemål går pt. fint. Skal læse en King-bog hver måned samt mindst én bog på 500 sider eller derover (og de to må godt kombineres, så jeg en måned læser en King-bog på over 500 sider).


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da også nogle mål man kan huske! Jeg har efterhånden også kommet igennem lidt titler af King, og hold da op, der er meget forskelligt. De fleste læseoplevelser har været af de gode, men der er dog også nogle enkelte titler jeg aldrig ville læse igen (herunder: Rose Madder).

   Slet