onsdag den 2. januar 2019

Status på læsemål for 2018


Hvert år i januar sætter jeg nogle læsemål op for året. Det er noget jeg synes er hyggeligt at følge op på i løbet af året, men det er ærlig talt ikke noget jeg tager så alvorligt. Måske derfor lykkes det mig sjældent, at komme helt i hus med målene. I 2018 er det gået godt med nogle af målene, dårligt med andre. Men lad mig gennemgå dem én for én herunder:


Første mål: Gør bunken af ulæste bøger på reolen mindre
Jeg synes jo, at jeg gennem året har været super god til at læse det jeg har haft på reolen. Der er en masse af mine ulæste bøger, som er flyttet væk fra den 'ulæste hylde'. Når det så er sagt, har jeg også været god til at tilføje nye bøger til denne hylde. På den baggrund har jeg ikke rykket så meget på det samlede antal. Jeg startede året med 47 ulæste bøger og endte året med 48 ulæste bøger.
Herudover satte jeg mig målet, at komme igennem 5 specifikke bøger fra den 'ulæste hylde'. Valget faldt på følgende 5 titler:

Så 3/5 blev læst, hvilket ærlig talt ikke er et prangende resultat, men jeg er trods alt ret glad for de 3 jeg FIK læst.


Andet mål: Læs flere bøger end sidste år
Dette har været et mål for mig de sidste mange år, men jeg lander utrolig nok altid omkring det samme antal. I 2017 læste jeg 36 bøger, i 2018 kom jeg op på 39 bøger. Så jeg har opfyldt dette mål, jeg ville dog gerne, at der kom lidt flere bøger på listen det kommende år, da jeg har så mange dejlige bøger der bare står og venter. I 2018 har jeg dog også brugt en del tid på at læse tegneserier og lyttet til podcasts, hvilket har taget tid fra romanlæsningen, men det kommer der også til at blive sat tid af til i det nye år, da det er to ting jeg holder meget af!


Tredje mål: Læs en bog fra hvert land du besøger i 2018
Ja, det her mål virkede som sådan en god idé da jeg satte det op. Sikke en god måde at udfordre sig selv på nogle lidt anderledes bøger. 2018 har været et særdeles godt rejseår for mig, og jeg har både besøgt Nepal, Irland, England, Italien (Sicilien) og Rumænien. I Nepal, England og Italien købte jeg bøger med hjem til formålet, men de er endnu ikke blevet læst. Jeg har dog læst flere andre bøger fra England (eks. Agatha Christie) og en enkelt fra Irland (Dage på Stone House Hotel). Så ja, denne udfordring er gået virkelig dårligt, det fungerede bare ikke rigtig for mig.


Fjerde mål: 3x3 udfordringen
Her satte jeg 3 mindre læsemål op:

Fortsæt 3 serier:
Dette mål satte jeg for at få sat lidt sving i de få serier jeg er igang med, men som jeg sjældent kommer videre med. Jeg er som udgangspunkt ikke en serie-læser. Det gik faktisk rigtig fint, og jeg fik læst videre i følgende 3 serier:
 • Jordens Børn - her fik jeg læst femte bind 'Folket i Klippehulerne', som var ret kedelig.
 • Sherlock Holmes - her fik jeg læst fjerde bog 'The Memoirs of Sherlock Holmes', som jeg virkelig nød at læse. 
 • Jana Berzelius - her fik jeg læst tredje bog 'Ondt Blod', som ikke var den bedste i serien, men stadig en ret god krimi,

Genlæs 3 bøger:
Ja, genlæsning har aldrig  lige været 'my thing', og det synes jeg egentlig er ret ærgerligt, da jeg har mange bøger på reolen, som fortjener en genlæsning. Derfor prøvede jeg at øve mig lidt på det i 2018. Det gik virkelig fint, og jeg fik genlæst de tre første fortællinger i Skammerserien (her og her) og de tre første fortællinger i Harry Potter-serien.

Læs 3 bøger, som er filmatiseret:
Ja, så kom den kategori, som jeg tog lidt for givet. For alt bliver jo nærmest filmatiseret, så hvor svært kunne det lige blive. Men da det kom til stykket, var der ikke mange af mine læste bøger, som er blevet filmatiseret, hvis ikke jeg skal bruge titler, som allerede er brugt i andre kategorier, og det var egentlig ikke planen. Men udover Skammerens Datter, Harry Potter-bøgerne og Sherlock Holmes-fortællingen, lykkedes det mig at skabe tre styk sammen:
  • Kvinden der forsvandt af Gillian Flynn - filmatiseret i 2014, 'Gone Girl'
  • Den Grønne Mil af Stephen King - filmatiseret i 1999, 'The Green Mile'
  • Kaninbjerget af Richard Adams - seneste filmatiseret som miniserie i 2018, 'Watership Down'

Det var altså mine læsemål for 2018, som alt i alt er gået meget godt. Jeg tror at jeg vil følge samme opskrift ved sammensætningen af mine læsemål for 201, dog med enkelte udeladelser.

Har I haft læsemål for 2018? Hvis I har, er de gået godt?

2 kommentarer:

 1. Jeg har også planer om at læse Greven... men jeg ved ikke lige, hvornår det bliver. Kors, det er en stor bog! :P

  Det er nogle gode mål, du har nået!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det der er problemet... min plan har nu varet i flere år, haha! Elsker fortællingen som film, så mon ikke det lykkedes på et tidspunkt :)

   Slet