onsdag den 9. januar 2019

Læsemål for 2019

Det er på tide at få sat nogle læsemål for 2019!
Jeg synes det er rigtig hyggeligt at have nogle mål, som jeg kan skele til i løbet af året, på trods af, at jeg sjældent kommer i mål med dem alle. Det er vigtigt for mig, at det at læse er noget jeg slapper af med, og ikke noget der bliver en pligt på nogen måde. Derfor er målene udelukkende tænkt som en lille sjov udfordring til året.

Jeg har længe tænkt, at det ville blive nogle af de samme mål som for 2018, da de fungerede meget godt. Så her kommer de:

Gør bunken af ulæste bøger på reolen mindre
 • Dette er en trofast genganger. Det er vigtigt for mig, at få læst nogle af alle de bøger, jeg går og anskaffer mig, og dette mål hjælper mig med at holde øje med, hvorvidt mængden af de bøger jeg får læst harmonerer med det antal nye bøger jeg anskaffer mig. Jeg har lige nu 49 ulæste bøger stående, så det bliver dette antal jeg gerne skulle reducere lidt.
 • Herudover vil jeg gerne, som sidste år, sætte 5 specifikke titler op fra min ulæste hylde, som jeg gerne vil nå igennem:
  • Greven af Monte Cristo af Alexander Dumas
  • Røverbruden af Margaret Atwood
  • Jacob de Zoets tusind efterår af David Mitchell
  • Hulernes sang af Jean M. Auel
  • Peter Pan af J. M. Barrie

Læs flere bøger end sidste år
 • Endnu en fast genganger. Hvert år er antallet af læste bøger meget stabilt, og jeg har egentlig intet ønske om at bruge mindre tid på andre kreative eller sociale ting. Men jeg kan se fra min hverdag, at jeg fint kunne bruge lidt mindre tid på f.eks. sociale medier og tv-serier og istedet bruge dem med en bog. Så lad os se hvordan det går. I 2018 læste jeg 39 bøger. 

3x3 udfordringen
 • Dette mål er fra 2018, dog med lidt forskelle. Det tredje punkt er inspireret fra mit 'Året der gik-statistik' hvor jeg indså, at stort set alle bøger jeg læste var fra Europa eller USA. Det kunne jeg godt tænkte mig, at lave lidt om på i år.
  • Fortsæt i tre bogserier
  • Genlæs tre bøger
  • Læs tre bøger som ikke er fra Europa eller Nordamerika


Så det er altså de mål jeg sætter for dette år. De er ret simple og lige til at gå til. 

Sætter I læsemål for året?

6 kommentarer:

 1. Jacob de Zoets tusind efterår lyder ret spændende. Mon ikke, det nok skal gå fint? Jeg hepper på dig fra sidelinjen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den har stået alt for længe på reolen. Nu må den snart blive læst :)

   Slet
 2. Vil også gerne læse Dumas på et tidspunkt - kan være vi skal gøre det sammen. Tænker godt man kunne bruge lidt hep, med sådan en basse :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh ja, det er en god idé! Det kunne ihvertfald være fantastisk motivation!

   Slet
 3. Greven... er en af de bøger, jeg kraftigt overvejer at læse i år. I så fald bliver det et sommerferieprojekt ;-)

  Pøj pøj med læsningen!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har simpelthen også haft intentionen om at læse den så længe. Er også begyndt på den nogle gange, men er hver gang stoppet igen af mystiske årsager. Men i år, der vil jeg altså bare gerne have den læst. Tror jeg vil synes om den; har altid holdt meget af filmen.

   Slet