tirsdag den 4. december 2018

Skammerens Datter 3+4 af Lene Kaaberbøl

Bogen er sponsoreret af bog-ide.dk
Forfatter: Lene Kaaberbøl (link til forfatter)
Titel: Skammerens Datter 3+4 (link til bog) indeholder 'Slangens gave' og 'Skammerkrigen'
Serie: Skammerens Børn 3+4
Forlag: Høst & Søn
Udgivelse: 2001/2005 (samlet udgave 2011, denne 2015)

642 sider
Baggrund for læsningen
Kan I huske at jeg læste Skammerens Datter 1+2 i sommers? Efter, at jeg havde læst den bog, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle færdiggøre serien. Som jeg fortalte i det sidste indlæg, så læste jeg Skammerserien da jeg var en del yngre, men jeg fik aldrig læst det fjerde og sidste bind i serien. Det var jo en stor mangel i mit indre bibliotek, så endnu en god grund til endelig at få den læst. Jeg bestilte bogen gennem bog-ide.dk, som har sponsoreret denne læse-oplevelse.

Kort resumé af Slangens gave
Da en mand bliver ved med at dukke op, og spørge efter Dina, ser Dinas mor sig nødsaget til at samle familien og forlade deres hjem. Det bliver dog en svær flugt, og da de når Sagisloc og Davin og Nico bliver arresteret, indser Dina at de måske får brug for denne mands hjælp, på trods af de store anstrengelser for at flygte fra ham.

Kort resumé af Skammerkrigen
Drakan har besejret mange byer, og skyr ingen midler for at besejre flere. Nico indser, at Drakan bliver nødt til at blive standset før det er for sent. Hverken Davin eller Dina har dog i sinde, at lade Nico tage alene på denne farefulde færd, og snart står de hver især overfor frygtelige prøvelser.  

Evaluering af læsningen
Disse to fortællinger var virkelig gode og stod stand med de to første. Ofte oplever man at kvaliteten falder en anelse, jo længere man kommer i en serie, men her synes jeg bestemt at alle bøgerne har en vigtig historie at fortælle. 

Der er fokus på både Davin og Dina, som hver kæmper med deres problemer. Dina har en mindre identitetskrise, mens Davin kæmper med antihelt-tendenser, da han gang på gang tager dårlige valg, som han skal kæmpe for at udbedre. Begge, er de identificérbare og kæmper mod verdens ondskab af et godt hjerte, om end på to forskellige måder. 

I disse to bøger bliver vi klogere på Dinas fædrene ophav, Davins indre dæmoner og Nicos inderste ønsker. Som gruelighederne i bogen tager til, træder de hver især i karakter, men forbliver tro mod den alder de skal karakterisere. 

Jeg kan varmt anbefale denne serie til alle, som har lyst til at læse en fantastisk serie indenfor børne- og ungdomslitteraturen. Den har overbevist mange mennesker om dens værd, både i form af litterært stof, men også som film og som teaterstykke. Så hvis du ikke allerede har læst serien, så giv den et forsøg!Ingen kommentarer:

Send en kommentar