søndag den 16. december 2018

Jul hele året af Thomas Winding

Forfatter: Thomas Winding
Titel: Jul hele året
Forlag: Carlsen
Udgivelse: 1997 (denne 2007)

203 sider
Som en lille julebog her i december, har jeg læst 'Jul hele året', som har stået på min reol en del år. Det er en kalenderbog med 24 afsnit, som kan deles op i de 24 decemberdage op til jul.

Visse og Vasse er to nisser som har sovet i mange år i en klippehule på Bornholm. De vågner dog, da der kommer en sprække i klippen, men kan ingenting huske. Visse vover sig ud for at se sig lidt omkring, og møder mange interessante folk. Imens begynder Vasse stille og roligt at kunne huske mere og mere, om hvorfor de er de to eneste nisser tilbage, hvorfor de har sovet så mange år, hvorfor folk går rundt og er så triste, og hvad det er for en vigtig opgave Visse og Vasse har fået.

Det er en spøjs fortælling, som har flere sjove og finurlige momenter. Fortællingen starter juleaften og slutter næste juleaften, så der er ikke en masse julehygge i fortællingen, men derimod lidt historie omkring nisserne og deres virke. Selvom fortællingen havde en finurlig tone, som til tider var underholdende, så synes jeg overordnet set ikke så godt om fortællingen. Den var lidt for rodet, handlede om lidt for lidt indtil slutningen, og manglede en god sammenhængende historie.

Men altså, det kunne være at den engang skulle prøves af på nogle børn, for måske de bedre kan finde rede i den lidt fjollede fortælling.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar