søndag den 2. december 2018

Anbefalelsesværdige bøger til december-læsning

Vi er kommet ind i december, og præcis som det sker hvert år, føler jeg at det kommer lidt bag på mig. Jeg synes ikke rigtig, at jeg har tid til at få lavet alle de julede aktiviteter jeg havde tænkt mig, at bage alle de julesmåkager jeg havde planlagt eller at få købt julegaver i god tid. Men nå ja, så er alt jo bare som det plejer.Jeg er vild med julen, og holder også af at læse jule- og vinterbøger. På denne første søndag i advent, vil jeg vise forskellige anbefalelsesværdige julebøger frem, som jeg har læst de seneste år. Der er link til min anmeldelse via titlerne.

Et Juleeventyr af Charles Dickens
Når man taler om julefortællinger er det ikke til at komme udenom Dickens' juleeventyr. Det er for mange indbegrebet af jul, hvad enten man kender fortælingen i form af bogen, film eller tegnefilm. Fortællingen rummer lige præcis alt det der er godt ved julen; familie, næstekærlighed, taknemmelighed og tilgivelse.

Troldeliv - Julekalenderbogen af Sissel Bøe og Peter Madsen
Jeg er vild med julekalenderbøger, hvor der er ét afsnit til hver dag i december op til juleaften. Det er indbegrebet af julehygge for mig. Jeg har læst mange af den slags bøger, men fra nyere tid, har jeg læst Troldeliv, som jeg købte på grund af Peter Madsens fantastiske illustrationer. Men fortællingen viste sig også at være utrolig fin, med en masse gammeldags julehygge og nissedrillerier.

The Nutcracker af E.T.A. Hoffmann
En bog, som formentlig er mere kendt som ballet end som bog. Men der er altså en bog, og den er virkelig hyggelig! Mine første minder med fortælingen var en tegnefilm, jeg gladeligt så hver jul, så at læse bogen var et kærkomment gensyn med fortællingen, som starter ud juleaften, hvor Marie drages af en nøddeknækker som hænger på træet.

Snebarnet af Eowyn Ivey
Snebarnet er som sådan ikke en julebog, men den giver de vildeste vinter-vibes, ved at foregå i den barske natur i Alaska i vintertid. Samtidig er det en hjerteskærende smuk fortælling, som i den grad tog pusten fra mig.

Julebestiariet af Benni Bødker og John Kenn Mortensen
Endnu en bog med 24 afsnit, men hvorimod 'Troldeliv' var et fortløbende fortælling, er dette mere en fagbog. En fagbog over de forskellige væsner, monstre, og ikke særligt børnevenlige mennesker, som kommer frem ved juletid, samt tips til hvordan man undgår dem. Det er en meget sjov bog, som mange børn formentlig vil finde underholdende, det bedste ved bogen, for mit vedkommende, var dog de alt for fantastiske illustrationer af John Kenn Mortensen!


2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, den er også så hyggelig, og giver lige den rette julestemning :)

      Slet