lørdag den 24. november 2018

Monstress vol. 1-3


Efter jeg færdiglæste Monstress vol. 3 har jeg gået og følt mig utålmodig. Jeg føler stor trang til at læse videre i denne serie, men der er ikke flere bind på nuværende tidspunkt, og jeg kan ikke finde en dato for hvornår det næste bind udgives. Så jeg kan blot vente.

Der er noget forfærdeligt og fantastisk over at have det sådan. Forfærdeligt fordi jeg emmer af spænding over hvad der kommer, fantastisk fordi det betyder, at denne serie virkelig har imponeret mig, og at der forhåbentligt venter mig flere gode oplevelser med serien.

Monstress er sat i en stærkt matriarkalsk og kompleks verden, hvor der er en næsten usynlig linje mellem skurke og helte, og hvor ingen kvinder skal reddes af mænd. Mennesker og Arcanics, der er efterkommere af Ancients, har i mange år levet side om side, men bekriger nu hinanden. Uden stærke alliancer er der ikke megen jord, som er sikker at betræde.

Hovedpersonen Maika Halfwolf er på jagt efter sandheden om hvem hendes mor var, hvem hun selv er, og hvad hendes mor prøvede at finde. Men denne jagt går ikke uforstyrret hen, for flere er interesseret i Maika, og det der gemmer sig inde i hende. For Maika er aldrig helt alene. Inden i hende bor noget ukendt, som kan være nådesløst når sulten er for stor.

Fortællingen er skabt af forfatteren Marjorie Liu og illustreret af kunstneren Sana Takeda. To kvinder jeg er vildt imponerede over. Fortællingen er avanceret og verdensopbygningen er kompleks. Det kræver derfor en del koncentration fra min side, når jeg kaster mig over hæfterne, men gør også, at de er værd at genlæse nogle gange, for at få alle detaljer og nuancer med. Illustrationerne er vanvittigt smukke, og samtidig nådesløst barske. Man kan ane manga-stilen, som er særligt tydelig ved illustrationerne af børn og dyr, men derudover mindre iøjnefaldende. Det er normalt ikke en tegnestil jeg holder særligt meget af, men i denne serie, er det intet mindre end fantastisk. Det var trods alt illustrationerne som fik mig igang med at læse serien.

Jeg kan give min varmeste anbefaling af denne serie, hvis nogle skulle have lyst til at kaste sig over en spændende graphic novel.

2 kommentarer:

 1. De lyder altså vildt spændende - nu ryger første bind på ønskesedlen ;-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Do it :) Jeg kan simpelthen ikke anbefale dem for meget!

   Slet