lørdag den 20. oktober 2018

Deweys Readathon efterår 2018 - En løbende opdatering

Nu er der under én time til at Deweys Readathon bliver skudt igang, og jeg er klar! Jeg har forberedt mig godt med snacks, varme drikke og let aftensmad. Dette indlæg forsøger jeg at holde opdateret løbende, som læsedøgnet skrider frem.

Af bøger har jeg valgt at kaste mig over fortællinger der falder under kategorien 'hyggelig uhygge', og har valgt en god blandet stak bestående af både graphic novel, krimi og short stories. Af erfaring har jeg valgte korte bøger, så jeg kan holde min motivation godt kørende i løbet af det næste døgn.


Mit valg er faldet på følgende:
 • The Haunted Boy af Carson McCullers
 • Viseren peger på mord af Agatha Christie
 • Monstress vol. 3 af Marjorie Liu og Sana Takeda
 • 19 gys udvalgt af Alfred Hitchcock
 • Short stories fra 'The Memoirs of Sherlock Holmes' af Arthur Conan Doyle

Som altid er det ikke en forventing at komme igennem dem alle, men det er derimod en udvalgt bunke, som jeg har brugt lidt tid på at sammensætte, for at give mig selv de bedste forudsætninger for et vellykket readathon. Jeg glæder mig til at komme igang, og glæder mig særligt til det tredje bind af 'Monstress', som er en tegneserie der har blæst mig omkuld! Samtidig er jeg lidt nervøs over at læse det, da der endnu ikke foreligger et bind 4 i butikkerne...

God start til alle jer, der også deltager :)

14:00 - Så blev kl. 14 og readathon'et er officielt igang. Jeg har iklædt mig strik fra top til tå, sat læsestak og læsesnacks frem og vil simpelthen starte ud med Agatha Christies 'Viseren peger på mord'.

16:43 - Sikke hurtigt tiden går. Jeg er godt igang med 'Viseren peger på mord', som er ganske hyggelig. Jeg har også brugt lidt tid på at følge lidt med hos andre deltagere, og det virker til, at alle er kommet rigtig godt fra start. Jeg må indrømme, at jeg allerede begyndte at føle mig træt kort tid efter startskuddet, så har hvilet mig lidt i en 20 minutters tid. Håber at det gjorde tricket.


18:32 - Læsningen går lidt sløvt, synes hele tiden jeg mister koncentrationen.

20:41 - Så fik jeg læst 'Viseren peger på mord' færdig, og jeg må sige, at det er en af de bedre Agatha Christie-romaner jeg har læst! Plottet er virkelig fint og ikke helt umuligt selv at gennemskue, hvis man er virkelig skarp (det var jeg ikke!). Nu vil jeg lave noget mad!

21:29 - Det blev til hurtig aftensmad og en rundtur i blogland, for at se hvordan det går med andre deltagere. Nu vil jeg gå igang med den lille bog 'The Haunted Boy'.

22:38 - 'The Haunted Boy' bestod af tre små fortællinger, som alle var ret gode og velskrevne. Hver især om personer, som står et svært sted i livet, og får en åbenbaring om deres fremtid. I forhold til temaet hyggelig uhygge, så falder denne bog helt igennem. Jeg tog vist titlen lidt for bogstaveligt, da jeg udvalgte den til bunken. Men uanset hvad, var det et fint lille afbræk.

22:59 - Jeg lurede lige lidt rundt i blogland. Nu vil jeg gå igang med tegneserien 'Monstress' vol. 3.

23:47 - Jeg vil trække ind i min seng nu og læse videre i 'Monstress'. Jeg føler mig dog ret træt, så jeg forudser, at der nok ikke går længe før jeg lægger mig til at sove.

08:15 - Jeg faldt i søvn omkring et-tiden. Nu er jeg oppe igen, skal lige have lidt morgenmad og en kop varm te, og så fortsætter jeg i 'Monstress'. Jeg skal koncentrere mig en del under læsningen af denne, da den skabte verden er så kompleks, fjenderne er overalt, og alliancerne er svære at gennemskue.

09:30 - Okay, den serie er simpelthen så fed! Jeg glæder mig vildt meget til det næste bind udkommer. Jeg tror, at jeg nu vil kaste mig over nogle af de korte fortællinger fra samlingen 'The Memoirs of Sherlock Holmes'.

10:18 - Fortællingen 'The Stockbroker's Clerk'. Et mysterie, som nærmest når at løse sig selv, inden Sherlock Holmes kommer igang. Jeg vil gå videre med den næste fortælling, efter jeg lige har fået brygget e kop te.

11:13 - 'The Gloria Scott' er nu læst, og denne gang fortalte Sherlock Dr. Watson om den første sag han var på under hans college-tid. Det er meget hyggeligt hver gang man får lidt detaljer om Sherlocks liv, da det er en sjældenhed i fortællingerne. Jeg tænker, at jeg snupper en enkelt fortælling mere fra samlingen.


12:07 - 'The Musgrave Ritual' var en sand skattejagt! Jeg synes virkelig at de små fortællinger i 'The Memoirs of Sherlock Holmes' er underholdende, men jeg tror at jeg vil prøve at læse lidt i '19 gys udvalgt af Alfred Hitchcock'. Bogen har stået urørt på min reol i evigheder, og jeg vil gerne finde ud af om det er en bog jeg har lyst til at beholde.

12:57 - Jeg har læst de første to fortællinger, som er ganske udmærkede. Men at kalde dem gys, det forstår jeg ærlig talt ikke. De omhandler begge to forbrydelser, som er begået, men har intet med gys at gøre. Men nu er vi nået til slutspurten, med kun én time til at dette readathon er forbi. Jeg vil bruge den sidste time til, at læse videre og se om nogle af de andre fortællinger giver mening i forhold til titlen.14:01 - Så blev klokken 14, og denne omgang readathon er officielt forbi. Jeg nåede at læse et par fortællinger med i Hitchcock-bogen, men jeg formåede altså ikke at finde gyset...

Alt i alt synes jeg, at dette readathon er gået okay. Jeg havde lidt svært ved at samle mig om det igår eftermiddags, hvilket gik lidt ud over læsningen. Men jeg synes nu alligevel, at jeg har fået læst nogle gode bøger, og kommet lidt videre i min Sherlock Holmes-samling. Det har været enormt hyggeligt at følge med rundt hos de andre bloggere, og set hvad de har kastet sig over, og jeg tror at jeg har brugt mere tid på denne del, end jeg plejer.

Status på hvad jeg fik læst er følgende:
 • Viseren peger på mord af Agatha Christie
 • The Haunted Boy af Carson McCullers
 • Monstress vol. 3 af Marjorie Liu og Sana Takeda
 • 4 fortællinger fra '19 gys udvalgt af Alfred Hitchcock'
 • 3 fortællinger fra 'The Memoirs of Sherlock Holmes' af Arthur Conan Doyle

Faktisk havde jeg fingrene i alt det der lå i min planlagte bunke, hvilket vist aldrig er sket før. Agatha Christie-romanen og Monstress var begge rigtig gode. Jeg var også rigtig glad for de korte fortællinger om Sherlock Holmes. The Haunted Boy var okay, men også hurtigt glemt. De 19 gys udvalgt af Hitchcock er jeg lidt i tvivl om hvad jeg synes om. Fortællingerne virker en anelse ordinære, og så er det nok nærmere krimi/mysterier end det er gys. I forbindelse med, at jeg prøver at rydde ud i bøger, som jeg ikke kommer til at læse, overvejer jeg lidt at smide denne bog med i den stak. Jeg har i forvejen mange ulæste bøger, så det virker fjollet at bruge tid på denne, hvis den ikke rigtig siger mig noget.

Hvordan er det gået for jer?


43 kommentarer:

 1. Svar
  1. Uh, tak og i lige måde. Bliver en hyggelig dag :)

   Slet
 2. God fornøjelse - din stak ser skøn ud! :)

  /Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, i lige måde :) Jeg håber jeg har valgt rigtigt! Ellers har jeg lidt andet på reolen jeg kan hive frem :)

   Slet
  2. Det er altid godt med en plan b :)

   Slet
  3. Ja, indtil videre, har jeg dog klart lyst til at kaste mig over den udvalgte bunke :)

   Slet
 3. Det er simpelthen sådan en lækker udgave af Holmes - på et eller andet tidspunkt må jeg også komme i gang med min! :D

  Rigtig god læselyst!


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den er super lækker. Måske ikke den letteste at læse i, grundet størrelsen og den lillebitte skrift, men jeg elsker at alle fortællinger er samlet og sat op kronologisk :)

   Slet
  2. Sandt nok - men den ser så dejlig ud i læsestablen :P

   Slet
  3. Det lyder til at gå meget godt for dig :-)
   Jeg skal i gang med en ny bog om lidt.

   Slet
  4. Det endte med at gå helt okay, og jeg fik læst en masse af det, som jeg havde håbet på.

   Slet
 4. Svar
  1. Tak :-)
   Jeg snuppede også et hvil kort efter start - det var såååå tiltrængt! Jeg håber dog, at din koncentration vender tilbage, så du kan få læst nogle gode bøger. :D

   Slet
  2. Ja, nu er jeg endelig blevet færdig med den første bog. Det tog en del længere tid end planlagt, men nu føler jeg, at motivationen er høj! Men først: Mad :)

   Slet
  3. Aldrig gå ned på mad! :D Og ja, hold da op - du kom da stærkt igen!
   Sov godt!

   Slet
  4. Tak, og burde sige i lige måde, men readathon sluttede for flere timer siden, så det giver ikke rigtig mening :)

   Slet
 5. Agatha Christie er altid godt. Fortsat god læselyst.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tænkte at det var godt, let og forhåbentlig spændende :) Fortællingen er rigtig fin indtil videre :)

   Slet
 6. Sikke et godt tema og det passer jo også lige til årstiden. Jeg har sådan set bare valgt at fortsætte med de bøger jeg allerede er i gang med, for at gøre et hele lidt nemmere for mig selv. Foreløbig går det godt, selv om der sneg sig en lille uplanlagt morfar ind, mens jeg havde sat mig 10 minutter med lydbogen. Men pyt, så kan jeg måske holde lidt længere ud i aften :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Haha, ja, trætheden overvældede også mig, så måtte lukke øjnene lidt. Det hjalp, men synes stadig jeg har lidt svært ved at holde læsekoncentrationen...

   Slet
 7. Fedt tema og rigtig god fornøjelse :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg synes det passede så fint til årstiden :)

   Slet
 8. Spændende læsestak :-) Håber du nyder dit læsedøgn

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør jeg bestemt, synes dog læsningen går lidt sløvt lige pt. Men hyggeligt er det :)

   Slet
 9. Rigtig god læselyst! Det ligner en læsestak perfekt til årstiden med Halloween lige om hjørnet :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo tak, ja jeg synes det var et passende tema :)

   Slet
 10. Det var da træls, at det ikke går så godt med læsningen. Men håber, koncentrationen vender tilbage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en anelse irriterende, men nu er sidste side vendt i bogen, og det gav mig en smule mere motivation. Bare det holder :)

   Slet
 11. Jeg håber, du hygger dig, selvom læsningen går lidt sløvt. Det er jo det vigtigste :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du ret i, og noget man virkelig skal huske undervejs. Jeg gik i ikke alt for sent i seng, og er nu oppe og igang igen.

   Slet
 12. Håber du får en god læsedag i dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en rigtig fin læsedag, hvor det egentlig gik bedre end igår :) Håber du har haft et godt readathon :)

   Slet
 13. Sådan - du har godt nok fået læst en del! :D
  Tak for denne gang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det hjalp lidt på det her til slut. Selv tak, det var hyggeligt at følge med :)

   Slet
 14. Jeg kan høre, at jeg må kigge lidt nærmere på 'Monstress' - er altid interesseret i at kigge på nye graphic novels :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ihvertfald helt solgt på den serie! Det er et vildt ambitiøst univers, og man skal holde tungen lige i munden, men det er en fantastik fortælling med de smukkeste illustrationer... så ja, en anbefaling herfra :)

   Slet
 15. Hvor fik du læst meget :O Det lyder som om at du har haft en rigtig hyggelig læsedøgn

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, et var bestemt et hyggeligt døgn :) Håber også at du nød det.

   Slet
 16. Hvor fedt lige at få fuldt (forsinket) med i dit læsedøgn! Elsker at læse om readathons, og fra næste år skal jeg da klart være med!
  Synes det er helt vildt at du bare har kastet dig ud i de tykkeste bøger. Da tror jeg at jeg fuldstændig havde mistet overblikket :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du vil læse med! Tykkelsen snyder, for min samlede Sherlock Holmes-bog indeholder samtlige romaner og novellesamlinger, som Conan Doyle har skrevet om den kære privatdetektiv. Så det er lige knap så uoverskueligt, nu hvor jeg blot er nået til en af novellesamlingerne :) De kan varmt anbefales :)

   Slet