lørdag den 29. september 2018

Ondt blod af Emelie Schepp

Forfatter: Emelie Schepp
Titel: Ondt blod
Orig. titel: Prio ett
Serie: Jana Berzelius #3
Forlag: Politikens Forlag
Udgivelse: 2016 (denne 2017)

387 sider'Ondt blod' er tredje bind i Jana Berzelius-serien. Du kan læse min anmeldelse af de forrige her:
Jeg var ret glad for de to forrige bøger i denne serie, som jeg modtog til et blogger-arrangement. Jeg har hele tiden vidst, at jeg gerne ville læse videre i serien, men der er alligevel gået lidt tid siden jeg afsluttede 'Hvide spor' i november sidste år. For nyligt udlånte jeg de to bøger til min mor, med en anbefaling herfra. Hun slugte dem hurtigt, og da jeg næste gang besøgte hende, lå de to næste bøger på hendes stuebord, 'Ondt blod' og 'Fars dreng'. Her kan man tale om en ivrig krimiserie-læser :) Så meget praktisk kunne jeg altså låne de to næste bøger i serien med hjem.

Kort resumé:
Jana er blevet tvungent til at acceptere en bofælle, som hun afskyer, men uden hinandens hjælp, står de begge overfor en katastrofe. Imens Jana kæmper i privatlivet, kæmper kriminalafdelingen med et bestialsk mord af en kvinde som har fået hugget begge hænder af. Snart følger endnu et lignende mord, og enheden indser, at der er flere på vej, hvis de ikke får fundet den skyldige snarest.

Evaluering:
Endnu en spændende bog i serien om Jana, hvor Jana dog træder en smule i baggrunden i forhold til efterforskningen. Det var som udgangspunkt ikke en dårlig ting, dog bliver der sat en krølle til slut, som binder Jana og kriminalfortællingen sammen, hvilket jeg syntes blev lidt søgt.

Jeg synes stadig at serien er en af de bedre krimiserier jeg har læst, særligt på grund af det stærke persongalleri, indeholdende en række interessante og meget forskellige mennesker. Udover dette har der i alle tre fortællinger været fremsat interessante plot, som har formået at overraske mig.

Der er ingen tvivl om, at jeg også kommer til at læse den nyeste i serien 'Fars dreng', som jeg jo praktisk nok har liggende i reolen, takket være min mor!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar