søndag den 6. maj 2018

Comic Con Copenhagen 2018

For første gang har jeg besøgt Comic Con Copenhagen, som i år blev afholdt i Forum. Jeg deltog kun om søndagen, og tog derind uden at have det store overblik over programmet. Siden sidse år, hvor jeg læste meget godt om eventet, men ikke selv deltog, har jeg glædet mig til at opleve stemningen, og håbede på overflod af tegneserier og farverige udklædninger. 


Jeg blev ikke skuffet hvad angår udklædninger. Der var virkelig mange der var udklædt, og de fleste havde virkelig gjort meget ud af det. Hvad angår overfloden af tegneserier, så blev det ønske desværre ikke opfyldt. Generelt fyldte tegneserier en forholdsvis lille del af hallen, til fordel for computerspil, fan gadgets, cosplay, og alt muligt andet. Men ja, Comic Con eventet er så meget mere end tegneserier, men havde alligevel drømt om, at det fyldte en lidt større del af begivenheden. Men det var spændende at gå rundt og opleve det hele.


Jeg tjekkede programmet under frokosten, og valgte at se en Q&A med Pilou Asbæk, hvilket var et godt valg. Tilskuerrækkerne var godt fyldt op, men jeg fik en helt fin plads, med god udsigt, omringet af folk i fantastiske (og creepy) kostumer. Følte mig en anelse underdressed! Pilou Asbæk var helt vildt underholdende. Han snakkede bare derudaf, og fra de spørgsmål der blev stillet af publikum, talte han vidt og bredt, og kom ud af alle mulige tangenter, og endte med at glemme at besvare de fleste spørgsmål, før til slut. Det gav et meget nærværende og ærligt interview, og jeg kunne virkelig godt lide at lytte til ham. 


Interviewet varede en times tid, og herefter vandrede jeg rundt og så blandt andet lidt nærmere på HBO's udstilling, hvor 'The Iron Throne' og en drage var at finde. Herudover var der utallige masker, kostumer, fluffy tøjdyr, tryllestave, våben, t-shirts, plakater og alt mulig andet.


Og selvom jeg havde håbet på mange flere stande med tegneserieforlag, så var der skam stadig  tegneserier at komme efter. Jeg faldt for en af Sussi Bech 'Aida Nur' i standen Eudor. Bogen indeholder begge bind i serien, som er fra 90'erne, og er en nyudgivelse fra i år. Manden der stod i standen var meget informativ og fortalte om forlagets planer om genudgivelse af Sussi Bechs tegneserier. Sussi Bech stod også selv i standen, og lavede den fineste signering. Den glæder jeg mig meget til at læse.


I metroen på vej hjem, spottede en turist tegneserien, og fortalte mig,at det var hendes yndlings-bog..! Det tager jeg som en virkelig god anbefaling!

Det var uden tvivl en rigtig sjov oplevelse at være til Comic Con. Om jeg skal afsted igen næste år ved jeg ikke, men nu ved jeg hvad jeg skal forvente :)

Har I været afsted til Comic Con i år?

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Det var virkelig også en fin oplevelse :)

   Slet
 2. Det lyder til at du trods alt havde en dejlig dag <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det havde jeg bestemt :) Det er altid skønt med nye oplevelser :)

   Slet