onsdag den 4. april 2018

To korte bøger om romantik og sorg


Det er så dejligt at læse en lille kort bog engang imellem. De fylder intet i tasken, og de kan færdiglæses på et par timer, gerne en eftermiddag på en solrig bænk. Til at opfylde dette formål, har jeg før allieret mig med bøger fra Penguins 'Little Black Classics', se bare her og her. Men ved et tilfælde har jeg fået fingre i to andre korte bøger; nemlig 'Romantik' af Katrine Frøkjær Baunvig fra Tænkepauser-serien, der udgives af Århus Universitet, og 'På Bornholm må man græde overalt' af Martha Flyvholm Tode.

'Romantik' fik jeg til et bogbloggerevent i sommers, sponsoreret af forlaget 'Aarhus universitetsforlag', og 'På Bornholm må man græde overalt' fik jeg foræret af Arnold Buscks stand til Bogforum 2017.

'Romantik' er en lille gennemgang af romantikken, som tidsperiode og som begreb, og hvilken betydning det har haft op igennem tiden. Det er en fin måde at få lidt ny viden på, og den lille størrelse, samt det flydende sprog, gør at det er en yderst letfordøjelig undervisningstime. Jeg syntes dog at fokus på romantikken sommetider forsvandt, og at emnet røg ud af en tangent. Men det var bestemt en interessant lille bog, og jeg kunne sagtens forestile mig, at kaste mig over flere 'Tænkepauser'.

'På Bornholm må man græde overalt' er en kortroman, som behandler emnet sorg. Maria har mistet sin stedfar, og hun har svært ved at bearbejde sin sorg, ligesom hendes nærmeste har svært ved at forstå hende. Alt i alt synes jeg det var en fin fremstilling af det at være en sørgende, og følelsesforvirring der medfølger. Herudover synes jeg at fremstillingen af vennerne, satte nogle spændende tanker igang. Særligt omkring behovet for at yde omsorg, for at føle sig tilpas i andres sorg. Og hvordan denne næsten kan blive en belastning for den sørgende. Alt i alt en fin lille bog.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar