mandag den 26. februar 2018

The Rosie Project af Graeme Simsion

Forfatter: Graeme Simsion
Titel: The Rosie Project
Forlag: Penguin Books
Udgivelse: 2013 (denne 2014)

327 sider

Baggrund for læsningen:
Jeg købte denne lille paperback til et gårdsalg, da det var en titel jeg havde hørt positivt om, og da bogen passede perfekt til at medbringe på en rejse (størrelsesmæssigt). Derfor ventede jeg også med at læse den, og medbragte den på min tur til Nepal, med tanken at den kunne efterlades inden hjemrejse. 

Kort resumé:
Don Tillman er en ekstremt intelligent mand, som er dygtig til sit arbejde indenfor forskning i genetik og er loyal overfor sine venner (de to han har). Han har dog nogle udfordringer rent socialt, hvilket gør det svært for ham at opretholde gode relationer til andre mennesker. Dette udgør en særlig udfordring for ham nu, da han leder efter en partner i livet. Da de oplevelser han har haft i dating-verdenen ikke har været så heldige, konstruerer han et fyldigt spørgeskema til uddeling, for med det samme, at kunne frasortere uegnede kandidater. Men så dukker Rosie op. Hun er fuldstændig uegnet, men leder efter sin far, hvilket er et projekt Don kan hjælpe med. Sammen forsøger de at finde frem til Rosies biologiske far, og bygger derigennem et venskab op.

Evaluering:
Jeg læste det meste af denne bog på en længere bustur i Nepal. Vejene var virkelig dårlige, og bussen hoppede og dansede, men jeg ænsede det nærmest ikke, da jeg var fuldstændig fanget af fortællingen. Fortællingen var virkelig underholdende og let at give sig hen til. Og så er både Rosie-karakteren og Don-karakteren lette at holde af.

Jeg har hørt tale om, at Don Tillman måske minder lidt for meget om karakteren Sheldon fra tv-serien 'Big Bang Theory'. Jeg kan godt se, at de to karakterer minder om hinanden, da de begge er socialt dysfunktionelle, men herudover synes jeg sammenligningen stopper. Don Tillman er ikke helt så firkantet som Sheldon, og det er muligt at forestille sig, at han rent faktisk kan tilpasse nogle af hans 'særheder', så han kan fungere med andre mennesker i sociale sammenhænge. Det er lidt sværere at se i Sheldon...

Jeg synes at fortællingen var rigtig sød, og jeg var rigtig godt underholdt hele læsningen igennem. Bogen favner, udover en anderledes kærlighedshistorie, også en forståelse for forskellige mennesker, og en accept af særheder og forskelligheder. En stor anbefaling herfra.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar