fredag den 19. januar 2018

The Graveyard Book - Graphic novel


Forfatter: Neil Gaiman
Graphic adaptation: P. Craig Russell
Titel: The Graveyard Book - Single-volume edition
Forlag: Harper
Udgivelse: roman 2008 (denne 2014)

Graphic novel
Jeg købte 'The Graveyard Book' som graphic novel lige inden Deweys Readathon i efteråret, idet jeg manglede lidt let læsning, til de sene timer af arrangementet. Jeg nåede at læse volume 1 under readathon'et, og læste kort derefter volume 2.

Fortællingen handler om en dreng, Bod, hvis familie myrdes, da han er spæd. Han opdrages på en kirkegård blandt døde mennesker, og kommer til at trives godt blandt de døde. Dog er der noget som bliver ved med at nage ham, hvorfor blev hans familie dræbt?

I forbindelse med Bods alternative opvækst på kirkegården, tilegner han sig nogle evner, som han bruger i løbet af fortællingen. Dog virkede det til, at det var evner han pludselig mestrede, men som jeg, som læser, ikke rigtig vidste hvad gik ud på. Her tror jeg det vil være en fordel at have læst romanen (af Neil Gaiman), da jeg går ud fra, at man formentlig hører lidt mere 'teori' om disse forskellige kompetencer. For det syntes jeg, at jeg maglede, for at få den fulde forståelse.

Mens de sjove anekdoter fra Bods opvækst fylder størstedelen af volume 1, så griber volume 2 fat i den mere alvorlige fortælling, nemlig hvorfor hans familie blev dræbt. Volume 1 var hyggelig og sjov, men jeg kunne godt have brugt en smule af alvoren fra volume 2.

Hvert kapitel er tegnet af forskellige tegnere, hvilket er noget jeg godt kan have det lidt svært ved. Det kan, efter min mening, sommetider tage for meget fokus fra fortællingen, dog har jeg læst flere tegneserier som slipper godt afsted med det, herunder Fables. Denne fortælling slap også heldigt fra det, og jeg synes egentlig, at tegnestilen for de forskellige tegnere, var så lig hinanden, at det var få kapitler som stak ud.

Jeg synes det var en hyggelig og stemningsfuld fortælling, med nogle dejlige tegninger. Jeg blev ikke blæst bagover af fortællingen, men det er også helt okay, så længe jeg er godt underholdt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar