lørdag den 13. januar 2018

Læsemål for 2018

Det nye år er allerede godt igang, og jeg tænkte at det var tid til at løfte sløret for årets læsemål. Jeg forsøger altid at finde nogle mål som jeg tror vil være sjove i løbet af året, men ofte, glemmer jeg dem, nogle måneder inde i året. I år vil jeg gøre det lidt mere simpelt. Tage nogle gengangere og krydre det med nogle lette udfordringer. Derfor bliver årets mål følgende:

Gør bunken af ulæste bøger på reolen mindre
 • Dette er efterhånden en fast del af mine årlige mål. Det lykkes sjældent, men hey, jeg tro på det! Som i måske har set i mit indlæg om status for 2017, endte jeg på 58 ulæste bøger. Men efterfølgende har jeg sorteret i bøgerne, og starter altså året ud med 47 ulæste bøger. Som et ekstra krydderi til denne del, inspireret af Bente fra Trolderier, har jeg udvalgt 5 specifikke bøger fra de ulæste bøger, som har stået der ret længe, som jeg gerne vil nå:
   • Forbandede yngel af Anne-Cathrine Riebnietzsky
   • Greven af Monte Cristo af Alexander Dumas
   • The Memoirs of Sherlock Holmes af Arthur Conan Doyle
   • Røverbruden af Margaret Atwood
   • Kaninbjerget af Richard Adams

Læs flere bøger end sidste år
 • Dette mål lykkes cirka hvert andet år, så jeg håber på det bedste. I 2017 fik jeg læst 36 bøger.

Læs en bog fra hvert land du besøger i 2018
 • Jeg ved endnu ikke hvilke rejser der kommer i 2018 (andet end den første som bliver Nepal), men jeg håber på et godt rejseår. Så jeg tænkte det kunne være et sjovt lille mål, at læse en bog, som enten omhandler, eller som er skrevet  af en forfatter, med den nationalitet, hvis land jeg besøger.

3x3 udfordringen
 • Fortsæt i 3 serier
 • Genlæs 3 bøger
 • Læs 3 bøger, som er filmatiseret

10 kommentarer:

 1. Kender du til den bog, der hedder: Turen går til: Bøgernes Verden? - der kan du blive inspireret til hvilket bæger der foregår eller er skrevet af en forfatter fra det land du rejser til :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var et godt tip, for jeg har egentlig lidt svært ved at finde en bog, som enten foregår i Nepal eller er skrevet af en nepalesisk forfatter, som samtidig er en bog jeg har lyst til at læse.

   Slet
 2. Gode mål du har sat dig. Jeg kiggede mine bøger igennem sidste weekend og fandt også 5-6 bøger, som har stået der alt for længe uden at blive læst og som jeg VIL læse i år - ellers ryger de ud! Det kunne være, det skulle være en del af bogudfordringerne hvert år for mit vedkommende. Ikke at jeg har voldsomt mange bøger, der har stået der mange år, men ind imellem trænger man lige til et ekstra skub ;-)


  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg så at Bente fra 'Trolderier' havde gjort det sidste år, og igen gjorde det i år, og syntes simpelthen det var så god en idé! Der er nogle titler, som jeg af en eller anden grund aldrig 'kommer til', på trods af de overlever 'oprydnings-runderne', hvor der ryger bøger til genbrug. Så nu må vi se om dette mål virker :)

   Slet
 3. Både Røverbruden og Kaninbjerget er fantastiske! God læselyst :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt, de SKAL bare læses i år :)

   Slet
 4. Rigtig fine mål! Jeg kunne godt være fristet til også at udvælge nogle, der bare SKAL læses i 2018 - jeg har alt for mange, der har samlet støv i årevis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skal du da gøre! Det er lidt trist når de hver gang må stå over, fordi der er noget andet, som lige virker mere interessant, så jeg håber virkelig at min lille udfordring hjælper mig til at få dem læst :)

   Slet
 5. Jeg er simpelthen nødt til at spørge - hvordan i alverden ender man ud med så mange ulæste boger? haha! Køber man dem med gode intentioner, men så kommer der bare alt for mange fantastiske bøger ud på én gang? Eller er det fordi man får dem i gave? XD

  Simone
  Microcut.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Simone. Haha, ja det er helt utroligt. For mig er det blanding af bøger jeg køber og bøger jeg får til forskellige litterære arrangementer. Når det er bøger jeg selv køber, har jeg altid intentionen om at læse dem, men ofte falder jeg over bøger i genbrugsbutikker og til loppemarkeder, og så kan jeg godt blevet revet lidt med, hvis det er bøger jeg kender eller har hørt om :)

   Slet