mandag den 29. januar 2018

Kongens kvinder af Maria Helleberg


Bogen er sponsoreret af Arnold Busck
Forfatter: Maria Helleberg
Titel: Kongens Kvinder
Forlag: Samleren
Udgivelse: 2013 (denne 2014)
429 sider

Delvist hørt som lydbog på eReolen
11 t. 50 m.
Oplæst af Grete Tulinius
Baggrund for læsningen:
Først på året var jeg til bogudsalg hos Arnold Busck, som sponsorerede tre af deres udsalgsbøger. Som den ene valgte jeg 'Kongens Kvinder' af Maria Helleberg. Jeg elsker at læse historisk fiktion, og denne bog lød interessant. Da jeg manglede en lydbog til mine køreture til og fra arbejde, faldt jeg over denne fortælling på e-reolen, og valgte at delvist lytte til den i bilen, samt læse i den derhjemme.

Kort resumé:
Denne bog fortæller om Christian d. 4's to samleversker Kirsten Munk og Vibeke Kruse, og om Kirstens mor Ellen Marsvin. Ellen Marsvin bliver gift med en ældre mand i en ung alder, og kæmper sig igennem et trist ægteskab, men ender med magt, penge og status i samfundet. Hun forstår at trække i trådene, og kommer via sin datter, sidenhen hendes tjenestepige, til at få indflydelse overfor Danmarks konge Christian d. 4.

Evaluering:
Fortællingen er skrevet på baggrund af virkelige historiske hændelser, samt virkelige historiske personer, hvad jeg som udgangspunkt rigtig godt kan lide. Jeg syntes dog bare, at denne fortælling var lidt for trist og grå, at der ikke rigtig var nogen, som havde det rigtig godt, eller som var særlig 'likeable'. Det kan være, at det er et godt afbillede af de virkelige personer, det skal jeg ikke kunne sige, men det var lidt trist at læse om.

Jeg synes egentlig, at det var utrolig spændende at læse om Ellen Marsvin, særligt i hendes unge år, men i løbet af bogen, synes jeg fortællingen mistede min interesse. Måske mest fordi Kirsten Munk fyldte så meget, og generelt var portrætteret, som en ret trist, ufølsom og egoistisk personlighed. Det blev lidt trættende at læse om.

Jeg var rigtig glad for at høre noget af fortællingen på lydbog, særligt den sidste del, da jeg ellers ikke tror, at jeg ville have fået bogen læst færdig. Men sommetider går det lidt nemmere, når blot man skal lytte. Fortællingen faldt ikke rigtig i min smag, men omhandlede historiske personer, som jeg finder interessante, og som jeg godt kunne tænke mig at læse mere om.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar