lørdag den 30. december 2017

Kvinden i Toget af Paula Hawkins

Forfatter: Paula Hawkins
Titel: Kvinden i toget
Orig. titel: The Girl on the Train
Forlag: Gyldendal
Udgivelse: 2015

391 sider


Baggrund for læsningen:
Tæt på hvor jeg bor er der en bogskab. Et bogskab hvor man kan stille de bøger, man ikke har lyst til at eje mere, og til gengæld tage en bog, som en anden ikke har haft lyst ti at eje. I dette bogskab stod 'Kvinden i toget' for noget tid tilbage. Det er en bo, som har fået en hel masse omtale tilbage til udgivelsen, og som sidenhen er blevet filmatiseret. Jeg snuppede straks bogen, da jeg tænkte den ville passe godt til 'Deweys Readathon' her i efteråret hvor jeg satte mig for at læse den.

Kort resumé:
Rachel holder øje med det tilsyneladende perfekte par, hvis hus toget kører langsomt forbi til og fra London hver dag. Rachel har en klar forestilling om hvordan parret lever og hvor højt de begge elsker hinanden, til forskel fra Rachels eget ulykkelige ægteskab som endte i en skilsmisse, som hun har svært ved at komme sig over. Rachel drikker for meget, og har mistet grebet om sit eget liv, men nyder at holde øje med det perfekte par. Men hvad sker der den dag, hvor de ikke ser så lykkelige ud, og hvad sker der den næste dag hvor kvinden er forsvundet? Hvad har Rachel set, som kan bruges som vidneforklaring, og er Rachel overhovedet et pålideligt vidne? 

Evaluering:
Jeg var utrolig spændt på denne bog, da fortællingen har delt vandene. Nogle er vilde med den, nogle hader den. Jeg er på det første hold. Jeg synes den var helt vildt spændende og helt vildt interessant. For hvad er det egentlig der er sket, og hvor meget af Rachels oplevelse kan man egentlig stole på.

Rachel er ikke en typisk hovedrolleindehaver. Hun er en kvinde som har givet lidt op på sit eget liv, hun er alkoholiker. Som sådan, var hun ikke en person jeg holdt af, mere en person jeg havde lidt ondt af, men hele fortællingen igennem var jeg investeret i hendes liv, og havde et stort ønske om, at hun ville tage sig sammen. Det betød noget for mig, at hun skulle få styr på sit liv.

Samtidig med, at jeg synes fortællingen var vildt spændende, så var den også hjerteskærende, da Rachel er en trist skæbne. Hun bliver besat af en anden kvindes liv, som hun ønskede hun selv levede, og mister fornemmelsen af hvad der er virkeligt og hvad hun selv har forestillet sig. Og hvor er det i bund og grund trist.

Min eneste anke ved bogen er, at jeg synes twistet kom lidt for hurtigt, og at slutningen dermed afslørede sig selv for tidligt. Jeg ville have elsket at være i uvished lidt længere, for så at få en kæmpe overraskelse. Istedet kunne jeg stykke det sammen lidt efter lidt, og overraskelsen blev dermed ikke så overraskende.

Men altså, jeg kunne virkelig godt lide bogen, og vil helt sikkert gerne læse mere af Paula Hawkins. jeg så et interview med hende om hendes nye bog 'Det dybe vand' på Bogforum. Bogen lød interessant nok, så mon ikke den skal læses i nær fremtid...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar