lørdag den 21. oktober 2017

Deweys Readathon 2017 - En løbende opdatering


Nu er der få minutter til Deweys Readathon bliver skudt igang, og jeg har faret rundt de sidste par timer for at blive klar. Men nu er jeg klar! Jeg sidder i min sofa, godt polstret med puder og tæpper, teen damper, og jeg har udsigt ud til en våd, grå efterårsdag. Jeg havde lidt svært ved at finde frem til en læsebunke, men nåede heldigvis at lande på en, som jeg er super tilfreds med. Da det er oktober, hvor der er masser af græskar overalt, hvor regn ikke er et særsyn, hvor bladene skifter farve og dagene bliver mørkere, ja så fik jeg lyst til, som så mange andre, at der skulle være lidt uhygge over læsningen idag. Nu er jeg jo en person, som kan blive bange for min egen skygge, så jeg har fundet en række bøger, som er uhyggelige på den hyggelige måde, samt lidt krimi og lidt børnelitteratur. Jeg tog et smut i Faraos Cigarer idag for at fuldende min læsebunke. Og ja, jeg burde nok bare læse det jeg allerede ejer, men en god motiverende læsebunke er altså bare altafgørende for et vellykket readathon!

Så læsestakken er blevet følgende:


Jeg glæder mig utrolig meget til dem alle, selvom jeg godt er klar over, at de alle ikke bliver læst i dette døgn. Men nu har jeg en masse gode valgmuligheder. Bogen med små novelle-gys, som er samlet er Alfred Hitchcock er nok den eneste joker i bunken. Jeg aner simpelthen ikke hvad den indeholder.

Jeg kommer til at opdatere dette indlæg løbende igennem det næste døgn, så følg endelig med :)

14:00: Yes, så blev klokken 14, og denne omgang readathon er officielt igang. Jeg har valgt at starte med 'Pigen der elskede Tom Gordon' af Stephen King.

16:32: Det går fint fremad med læsningen, og stakkels Trisha er stadig helt alene og totalt faret vild i skoven. Jeg har dog afbrudt læsningen en del gange for at gøre andre ting. Et par få praktiske ting, og så har jeg forsøgt at følge lidt med i hvordan det går hos andre bloggere. Det er en af de ting, jeg har aftalt med mig selv om, er helt okay at bruge tid på.

17:25: Valgte at ringe og tale lidt med min mormor, hvilket var et super hyggeligt afbræk. Det går dog lidt langsomt med læsningen, men altså, det skal jo også være hyggeligt :)

18:56: Er langt om længe blevet færdig med den første bog. 'Pigen der elskede Tom Gordon' er en skræmmende lille fortælling, om en pige, som farer vild i en skov i Nordamerika. Jeg vil nu tjekke lidt op på, hvordan det går rundt omkring. Næste bog jeg går igang med bliver 'The Graveyard Book', som graphic novel.

19:33: Jeg er vild med illustrationerne i 'The Graveyard Book'! Jeg vil holde en lille pause, lave lidt aftensmad, så jeg snart kan læse videre.

22:17: Aftensmad var godt, jeg havde forberedt alt til hjemmelavede burgere, så jeg ikke skulle bruge så meget tid på det. Læste videre i 'The Graveyard Book' efterfølgende, og er netop blevet færdig med Volume 1. Det er virkelig en flot illustreret 'graphic novel', omhandlende en dreng Nobody, som vokser op på en kirkegård, hvor de døde tager sig af ham. Jeg glæder mig dog til at finde ud af hvorfor Nobody endte hvor han gjorde, som jeg håber vil fremgå af Volume 2. Men jeg tror jeg vil vente med Volume 2, og istedet gå igang med 'Kvinden i toget'.

23:36: 'Kvinden i toget' er ret interessant. Den er helt anderledes end jeg forestillede mig, og jeg er virkelig spændt på hvordan den udvikler sig!

00:46: Jeg kan mærke at mine øjenlåg begynder at blive tunge, så jeg tror at jeg vil hoppe ind i min seng og læse til jeg falder i søvn.

08:12: Jeg lukkede øjnene omkring kl. 01:30 i nat, og er egentlig lidt overrasket over at jeg vågnede igen her kl. 8. Men det er helt fint, så har jeg lidt flere timer til læsning end jeg havde regnet med. Jeg har sat vand over til te, og vil læse lidt i 'Through the Woods'. Jeg havde egentlig tænkt, at den skulle læses på en mørk aften, for stemningens skyld, men igår havde jeg mere lyst til at læse videre i 'Kvinden i toget'. Og denne morgen trækker 'Through the Woods' i mig, så jeg kaster mig over den nu.


08:57: Okay 'Through the Woods' var ret god. Den består af 5 små, mystiske fortællinger. Det var en enormt stemningsfuld bog, illustrationerne var virkelig flotte. Men samtidig ville jeg gerne have haft mere, men det er måske lige der, at uhyggen opstår, når man ikke helt forstår hvad der foregår eller hvad der kommer til at ske. Nå, det var en fin lille bog at starte dagen med. Nu vil jeg læse lidt videre i 'Kvinden i toget'.

11:44: Der er delte meninger om 'Kvinden i toget', men jeg må sige, at jeg synes den er ret spændende. Jeg mangler ikke meget af den, og jer er virkelig spændt på, hvordan det hele hænger sammen.

13:00:  Nu har jeg vendt sidste side i 'Kvinden i toget'. Slutningen var ikke helt så overraskende, som jeg havde håbet, men jeg nød at læse bogen. Der er nu én time tilbage af denne omgang readathon, og den vil jeg benytte til at læse den lille 'How Much Land Does A Man Need?'.

14:05: Så er readathon overstået for denne gang. Jeg nåede lige at læse den lille bog 'How Much Land Does A Man Need', som bstod af to fortællinger af Leo Tolstoy. Jeg synes begge fortællinger var meget fine. Men nu synes jeg, jeg er ved at være lidt træt, og tror at jeg skal have en lur, så snart jeg har gjort status over denne omgang readathon.

Status:
Så er læsedøgnet overstået, og hold nu op, hvor har det været hyggeligt. Jeg har både brugt tid på at læse og følge med hos andre, hvilket har gjort oplevelsen rigtig god. Jeg valgte at føje nogle graphic novels til min læsebunke, og det e jeg super glad for, at jeg gjorde. Det var rart at have denne form for afveksling under læsningen. Så jeg nåede at læse følgende:

 • 'Pigen der elskede Tom Gordon' - roman af Stephen King
 • 'The Graveyard Book - Volume 1' - graphic novel af P. Craig Russell over fortællingen af Neil Gaiman
 • 'Through the Woods' - graphic novel af Emily Carroll
 • 'Kvinden i toget'- roman af Paula Hawkins
 • 'How Much Land Does A Man Need?' - to noveller af Leo Tolstoy
Jeg er yderst tilfreds med mængden jeg nåede at læse, og er faktisk ikke blevet skuffet over nogle af læseoplevelserne. De var hver især meget forskellige, men faktisk også rigtig gode.

Har i haft et godt readathon? 


52 kommentarer:

 1. Wow en fed bogstak! Jeg skal også læse "Through the Woods" og glæder mig vildt meget. Tænker at gemme den, til jeg begynder at blive træt. Hav et dejligt readathon, jeg glæder mig til at følge det!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den tænkte jeg også var rigtig god til de sene timer... hvis jeg kan vente så længe :) rigtig god læselyst til dig også :)

   Slet
  2. Glæd dig til Through the Woods, jeg læste den i går aftes :) Håber også du vil nyde den :)

   Slet
  3. Jeg nød den meget! Jeg ville dog have ønsket, at jeg havde kunne holde øjnene åbne til at læse den igår aftes, for den skabte den perfekte stemning til en mørk efterårs-aften. Men det blev i morges istedet :)

   Slet
 2. God fornøjelse!
  'Through the Woods' er en flot illustreret, men lettere spøjs læseoplevelse - jeg glæder mig til, at se hvad du synes! <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig virkelig til at læse den!

   Slet
  2. Jeg håber, at du nyder 'The Graveyard Book' og har en god aften!

   Slet
  3. Det gør jeg virkelig. Er netop blevet færdig med 'volume 1', og jeg synes virkelig det er de fineste illustrationer!

   Slet
  4. Åh, jeg må have fat i den illustrerede udgave også! <3
   Rigtig god læsesøndag!

   Slet
  5. Ja, den er virkelig fin. Nu glæder jeg mig bare til at få læst volume 2 :)

   Slet
  6. Forståeligt! :D
   Jeg håber, at du har haft et skønt readathon og tak, fordi jeg måtte følge med! <3

   Slet
  7. Det har jeg virkelig, det har været enormt hyggeligt!

   Slet
 3. Jeg elskede Through the Woods :D Jeg håber, du også kan lide den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor godt at høre! Jeg glæder mig meget til at læse den :)

   Slet
 4. Hold da op - sikke en bad ass stak! Spændende udvalg :-)

  Mvh.
  Den lille Bogblog

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er helt godt tilfreds med den! Nu bliver det bare spændende hvor langt jeg kommer i den :)

   Slet
  2. Håber du kan lide 'Graveyard book' - jeg regner selv med at gå videre til næste bog om 1½ times tid :-)

   Slet
  3. Jeg er netop færdig med volume 1, og jeg synes virkelig det er en fin fortælling. Glæder mig dog til at få svar på, hvad der skete med Nobodys familie :)

   Slet
  4. Kan godt lide, at der er kommet så mange graphic novels de seneste år. Har selv lånt nogle på biblioteket den anden dag :-)

   Fortsat god læsning!

   Slet
  5. Ja, det er skønt! Det er sådan en rar måde at læse på, og der er nogle fantastisk dygtige illustratorer!

   Slet
  6. Jeg overvejer faktisk, om jeg skal inkludere flere graphic novels næste år. Plejer at have 1-2 stykker, men det kan være, jeg vil putte flere i læsestakken fremover :-)

   Håber du nyder de sidste timer af eventen!

   Slet
  7. Jeg har haft to i stakken, og begge blev prioriteret i løbet af læsedøgnet. Jeg synes virkelig det fungerer godt med graphic novels til sådan et arrangement, både fordi jeg motiveres af at afslutte noget, og de er jo en del hurtigere at læse end romaner, men også fordi de giver et afbræk fra 'almindelig læsning'. Jeg var ihvertfald meget glad for at have dem :)

   Slet
 5. Det er fedt at være i gang, og følge i andres læsning :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det virkelig. Har brugt meget mere tid på at lure på andres blogge, end jeg har gjort de andre gange, men det er virkelig en stor del af hyggen :)

   Slet
 6. Det er så hyggeligt, at følge med hos andre, det bruger også gerne en del tid på.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er det virkelig!

   Slet
  2. Er spændt på hvad du synes om Kvinden i toget - jeg hadede den.

   Slet
  3. Åh nej! Jeg er ikke nået så langt, men indtil videre synes jeg den er meget interessant. Håber ikke, at jeg bliver skuffet :/

   Slet
 7. Lyder bare såå hyggeligt og jeg håber du får et dejligt læse døgn..

  Knus Jeanette - http://www.jeasblanketanker.dk/

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak,, og i lige måde! Jeg hygger mig allerede gevaldigt :)

   Slet
 8. Hvor hyggeligt med et opkald til mormor :) Den slags kan være virkelig dejlige af og til.

  SvarSlet
 9. Pauser er vigtigt. Forsat god læsning :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh jo tak. Holder måske lidt rigeligt af dem, men altså læselysten skal jo heller jo heller ikke 'dræbes' :)

   Slet
 10. Rigtig god læselyst! Så hyggeligt lige med et lille ring. Jeg har også ringet lidt rundt og det er med til, at gøre det endnu hyggeligere <3

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det nemlig, og ja det gør altså eftermiddagen og aftenen ekstra hyggelig.

   Slet
  2. Ja, helt bestemt! Hjemmelavet burger er bare det bedst - hmm det skal vi også snart have, tror jeg. Er spændt på, hvad du syntes om 'Kvinden i toget':0)

   Slet
  3. Ja, jeg er endnu ikke nået så langt, men den har helt sikkert fanget min opmærksomhed!

   Slet
  4. Super fedt, at bogen virker spændende! Jeg har roman til at stå på hylden, så måske at jeg skulle se at få den læst :-)
   God slutspurt ��

   Slet
  5. Jeg synes faktisk at bogen var rigtig spændende! Jeg ved ikke helt med slutningen, da jeg synes den afslørede sig lidt for hurtigt. Men altså jeg kunne ret godt lide bogen, den var helt klart en page-turner :)

   Slet
  6. Dejlig, at læse at du har haft en skønt readathon! Det har været så hyggeligt, at læse med hos dig. Fedt, at du nåede så mange bøger. Ved ikke om du skal have en lille lur, men det skal jeg lige om lidt - bare en lille en :0)

   Slet
  7. Åh jo, jeg havde brug for en lur! Tog en lille time, og det var virkelig tiltrængt :)

   Slet
 11. Jeg synes altid, at jeg har svært ved at finde en balance mellem at læse og følge med hos andre deltagere. For selv om jeg gerne vil læse en hel masse, så tager det altid længere tid end planlagt lige at tjekke ind alle de andre steder, men det er er bare så hyggeligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, det tager ret lang tid. De tidligere gange jeg har deltaget, har jeg følt mig lidt stresset over det, men denne gang, bruger jeg bare den tid jeg har lyst til :) For det er virkelig en stor del af hyggen :)

   Slet
 12. Sikke en skøn og alsidig stak! Jeg håber, at det går godt med læsningen. Hvilken bog tror du, at du tager fat i efter Gaiman? :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg regner med at gå igang med 'Kvinden i toget' nu, og håber bare at den fanger mig :)

   Slet
 13. Spændende læsestak. Jeg har læst The Graveyard Book som bog, men ikke som graphic novel. Men det lyder som om det er en jeg burde overveje at genlæse i det format.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har faktisk gerne ville læse den som roman, men da jeg så hvor fin den er som graphic novel, valgte jeg at gå den vej istedet. Men ja, det ene udelukker jo ikke det andet, særligt ikke hvis fortællingen er god :)

   Slet
 14. Åh sikke nogle skønne bøger du har i bunken. Har selv læst The Graveyard Book som almindelig roman, men kunne godt være fristet at prøve tegneserien også :)
  Rigtig god (fortsat) læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den kan ihvertfald anbefales! Men har selvfølgelig endnu kun læst halvdelen :)

   Slet
 15. Kvinden i toget var jeg vild med. Min mor er til gengæld ikke super vild med den. Synes altid det er skægt at se hvor delte meninger folk kan have om bøger :D

  Fortsat god læselyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er også ret vild med at læse anmeldelser af bøger, hvor anmelderen har en helt anden oplevelse ed mig selv. Det er bare sjovt, hvor forskelligt man opfatter bøgerne. Men må sige, at jeg synes 'Kvinden i toget' var rigtig god. jeg havde ihvertfald svært ved at lægge den fra mig, da jeg først var startet :)

   Slet