tirsdag den 28. januar 2014

Catching Fire

Forfatter: Suzanne Collins
Titel: Catching Fire
Serie: Hunger Games 2
Forlag: Scholastic
Udgivelse: 2009 (denne 2013)
Læst på engelsk

439 siderSå fik jeg læst fortsættelsen til 'Hunger Games', og hvis du sidder og ikke har læst hverken den første bog i serien eller har set filmen, og har ambitioner om at gøre det, så vil jeg anbefale dig IKKE at læse videre, da der nok forekommer en del spoilere af den første bog.

Katniss og Peeta er kommet tilbage til District 12 og prøver at få deres hverdag op at køre. Dog er der ingen tvivl om at intet nogensinde igen vil blive som det var. Katniss finder ud af, at hende og Peetas optræden under sidste års Hunger Games har sat forbudte tanker i hovedet på folk rundt omkring i de forskellige distrikter. Tanker om oprør og frihed. Præsident Snow's utilfredshed er ikke til at tage fejl af, og straffen får mere alvorlige følger for Katniss og Peeta end de nogensinde havde drømt om.

Denne fortsættelse skuffede bestemt ikke. Jeg ved ikke hvad det er der gør Katniss så særlig, men Suzanne Collins har formået at skabe en personlighed jeg slet ikke kan få nok af. Hun er selvstændig, modig og meget troværdig. Troværdig i forhold til hendes uvished omkring den store rolle hun kommer til at spille i det spirende oprør. For intet af det hun gør i bog 1 er som sådan gjort for at skabe oprør, men ikke desto mindre er det den virkning det får. Det er skønt med en heltinde, som hverken har superkræfter eller er præget af utroværdige handlinger, men som derimod er jordnær og reel.

Hvor første bog koncentrerede sig meget om selve Hunger Games, indeholder denne bog mere af Katniss' hverdag og relationer til folk i byen. Man kan godt mærke at denne bog er en 'mellembog', da man skal ret langt ind i bogen før der kommer fart over handlingen. Men til gengæld bliver der brugt tid på at bygge historien op og danne et godt fundament for den videre fortælling, og det er bestemt også prisværdigt.

Jeg kan kun anbefale alle at læse denne bog, den er fantastisk god.... men start lige med etteren...

Btw; det er helt umuligt at tage billeder af dette cover, som retfærdiggør dens fine detaljer. Men se evt. anmeldelsen af Hunger Games, hvor der er et billede af serien samlet.


2 kommentarer:

  1. Jaaaa, en god anmeldelse. Jeg er helt enig!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den er altså bare god den serie. Glæder mig til at læse den sidste :)

      Slet